Muffiny czekoladowe z białą czekoladą
Mega pyszne, dla miłośników czekolady. Mocno czekoladowe , biała czekolada przełamuje troszeczkę smak , dodając słodkości muffinkom. Aby mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy.
Temp. pieczenia : 180 C
Czas pieczenia : 25 - 30 minut
źródło : "Moje smaki życia "
Temp. pieczenia : 180 C
Czas pieczenia : 25 - 30 minut
Składniki:
Smacznego :)
- 250 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki kakao
- 300 ml kefiru
- 1 jajko
- 150 g czekolady deserowej
- 100 g masła
- 100 g białej czekolady
- Składniki suche takie jak : mąka, cukier, proszek do pieczenia, soda i kakao.
- Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.( ostudzić )
- Składniki mokre : kefir , jajko,rozpuszczona czekoladę z masłem.
- Składniki suche i mokre wymieszać ze sobą tak ,aby masa pozostała grudkowata.
- Część ciasto wylać do foremki muffinkowej , położyć kostkę białej czekolady i przykryć następną porcją ciasta.
- Włożyć muffinki do piekarnika i piec ok. 25 - 30 minut. w temp. 180 C.
Komentarze
Prześlij komentarz