Zupa - krem kalafiorowy
Zupka o konsystencji kremowej o delikatnym smaku
kalafiora w takie mrozy to jest strzał w 10 :) Kto za kalafiorem nie przepada, to spróbowaniu tej zupki, kalafior zaliczony będzie do najbardziej ulubionych warzyw ;) Zupka
dość szybka w przygotowaniu i do tego bardzo dobra. Polecam spróbować, jeśli jeszcze ktoś z Was nie miał tej przyjemności :)
Składniki:
- 1 op. kalafiora mrożonego 450 g
- 2 duże ziemniaki
- 1 por- biała część
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 serki topione kremowe
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- sól , pieprz
- 1,5 l bulionu
Wykonanie:
1.Pora kroimy w pół talarki , czosnek siekamy a ziemniaki kroimy w kostkę.
2.W garnku rozgrzewamy olej a następnie dodajemy masło.
3. Wrzucamy czosnek .Gdy się zeszkli ,dodajemy pora i przez 5 min. całość podsmażamy .
4.Później wlewamy bulion, ziemniaki, kalafior i wszystko gotujemy do miękkości.
5.Na końcu wrzucamy serki topione i gotujemy ok. 5 minut.
6.Dla uzyskania jednolitego kremu używamy blendera. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :)
Składniki:
- 1 op. kalafiora mrożonego 450 g
- 2 duże ziemniaki
- 1 por- biała część
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 serki topione kremowe
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- sól , pieprz
- 1,5 l bulionu
Wykonanie:
1.Pora kroimy w pół talarki , czosnek siekamy a ziemniaki kroimy w kostkę.
2.W garnku rozgrzewamy olej a następnie dodajemy masło.
3. Wrzucamy czosnek .Gdy się zeszkli ,dodajemy pora i przez 5 min. całość podsmażamy .
4.Później wlewamy bulion, ziemniaki, kalafior i wszystko gotujemy do miękkości.
5.Na końcu wrzucamy serki topione i gotujemy ok. 5 minut.
6.Dla uzyskania jednolitego kremu używamy blendera. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz