Pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką
Chyba najlepsze ciasto jogurtowe jakie jadłam do tej pory. Wilgotne , puszyste i ta maślana kruszonka....ach tylko się zachwycać ;) Naprawdę polecam w takie gorące dni do mrożonej kawki albo herbatki :)
Blacha : 29 x 24 cm
Temp. pieczenia 180C
Czas pieczenia: 20 min.+ 50 min
Składniki:
Sposób przygotowania:
Smacznego :)
Blacha : 29 x 24 cm
Temp. pieczenia 180C
Czas pieczenia: 20 min.+ 50 min
Składniki:
- 3 szkl. mąki
- kostka masła
- 3/4 szkl. cukru pudru
- 2 jajka i 1 żółtko
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g jogurtu naturalnego
- truskawki
- 1/2 szkl. cukru
Sposób przygotowania:
- 1/2 kostki masła ucieramy z cukrem pudrem, jajkami i żółtkiem.
- Dosypujemy 2 szkl. mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy jogurt. Miksujemy i wykładamy ciasto na natłuszczoną blachę. Umyte truskawki , przekrojone na pół układamy na cieście. Pieczemy w temp. 180 C ok. 20 minut.
- Szklankę mąki mieszamy z 1/2 kostki masła i 1/2 szkl. cukru.
- Wyjmujemy ciasto z piekarnika i posypujemy je kruszonką.
- Pieczemy dalej ok. 50 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz