Sernik z polewą kajmakową
Od dawna chodził za mną sernik i w końcu pozwoliłam sobie na chwilkę przyjemności :) Sposób przygotowania jest niezwykle prosty i szybki. Tak naprawdę aby móc się nim delektować wystarczy ser , kremówka i kajmak . Dla urozmaicenia smaku , tak jak ja to uczyniłam , można sobie przygotować spód z herbatników, miodu i masła. A oto przepis :)
Blacha o średnicy 22 cm - 24 cm
Składniki: Spód
Twaróg miksujemy z cukrem , jajkami, mąką i kremówką. Masę przelewamy do formy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 1 godz.
Blacha o średnicy 22 cm - 24 cm
Składniki: Spód
- 150 g pokruszonych herbatników
- 70 g masła
- 3 łyżki płynnego miodu
- 800 g półtłustego dwukrotnie zmielonego sera
- 200 g cukru
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- 200 ml kremówki
Twaróg miksujemy z cukrem , jajkami, mąką i kremówką. Masę przelewamy do formy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 1 godz.
Polewa na sernik:
- puszka masy kajmakowej
- 4 łyżki kremówki
- zmielone orzechy do posypki
Komentarze
Prześlij komentarz