Ciasto francuskie z brokułami i kurczakiem
Mniam, dzisiaj pyszna propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Ciasto
francuskie do tej pory jadłam zawsze z jakimś owocem a teraz z
kurczakiem :). Spróbujcie i podzielcie się swoimi uwagami :)
źródło : "Oliwia"
Składniki:
Sposób przygotowania:
Składniki:
- filet z kurczaka
- pęczek natki
- duży brokuł
- 200 g śmietany 18%
- jajko
- 2 op. ciasta francuskiego
- ząbek czosnku
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Kurczaka należy ugotować.
- Drobno pokroić.
- Natkę posiekać i przełożyć do miski.
- Dodać śmietanę i posiekany czosnek.
- Przyprawiać solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszać.
- Podzielić brokuł na małe różyczki.
- Płaty ciasta rozłożyć na blaszce , posmarować roztrzepanym jajkiem .
- Następnie należy rozłożyć farsz kurczakowo-śmietanowy na cieście zostawiając 2 cm przerwę od brzegu w równomiernych odstępach i do każdej porcji dołożyć kawałki brokułu.
- Na końcu zrolować płaty ciasta w ruloniki i posmarować na wierzchu roztrzepanym jajkiem.
- Nożem podzielić na bułeczki.
- Piec w rozgrzanym piekarniku 190 C ok. 30 minut do czasu gdy roladki pięknie się zarumienią.
- Najlepsze są ciepłe.
Komentarze
Prześlij komentarz