Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią

Jestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholować i zrobiłam omlet z dodatkiem  pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundować na śniadanko , albo jako deser . Ze składników które podam wyjdą ok. 4-5 omletów smażonych na małej naleśnikowej patelni.( średnica 16 cm )




Składniki
  • 3 jajka
  • 25 g mąki
  • masło do smażenia
  • śmietana kremówka 30 %
  • cukier waniliowy 
  • łyżka cukru pudru

Białka ubić na sztywna masę. Żółtka utrzeć z łyżeczką cukru waniliowego, delikatnie połączyć z pianą i z mąką. Na patelni rozgrzać masło i wylewać partiami ciasto. Smażyć do zarumienienia ( uważać aby masło się nie przypalało )
Ubić śmietanę z cukrem pudrem.
Schłodzony omlet wypełnić ubitą śmietaną i ozdobić pokrojoną brzoskwinką. I jedzonko mega - pyszne gotowe :)
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty